ΡΕΒΑΝΙ
Από την Αγγελική Λεμοντζή και το γατί της.
Υλικά:
2κσ μιξ 2
2κσ πίτουρο βρώμης
2κσ γιαούρτι 0%
3κσ στέβια
Φρέσκο γάλα ώστε να γίνει ωραίος ο χυλός
1κσ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
Μαστίχα κοπανισμένη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε για 30 λεπτά. Αν σφίξει αραιώστε με λίγο ακόμα γάλα φρέσκο. Προσθέτουμε στο χυλό μας σφηχτή μαρέγκα από 1 ασπράδι και στο τέλος προσθέτουμε 1κγ μπέικιν. Τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπι:
1κούπα νερό
1κσ στέβια
Λίγο λεμόνι
Σιροπιάζουμε το ρεβανί.
Για την κρέμα:
2 κούπες γάλα φρέσκο
3κσ γλυκαντικό
Βανίλια
1 ζελατίνη μουλιασμένη σε κρύο νερό
1 κσ κορν φλάουρ
1 κσ κορν φλάουρ
Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα μας 10 λεπτά και τη ρίχνουμε στο ρεβανί μας. Πασπαλίζουμε με στέβια και κανέλλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου