ΜΕΛΙ
Από την Αλεξάνδρα Βούλγαρη & την πολύτιμη βοήθεια του chef Σπύρου Καμπάκου
Υλικά:
1 φλυτζάνι τσάι (μαύρο ή συνδιασμός μαζί με τσάι βοτάνων για τη γεύση)
5 κουταλιές ξυλοτίλη & υγρή στέβια όσο χρειαστεί ώστε να γίνει
γλυκό σαν μέλι (μου πήρε περίπου 2 κγ)
1/2 κγ κόμμι γκουάρ
1/2 κγ κότζακ
5-6 σταγόνες λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού (λίγο) ή βανίλια ή άρωμα κάστανο
Ανάλογα πόσο αρωματικό και τι υπόγευση θέλουμε να έχει το μέλι μας
15 σταγόνες άρωμα μέλι
Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το τσάι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει με το κόμμι, κότζακ και την ξυλοτίλη. Προσθέτουμε το λεμόνι και μόλις το μείγμα δέσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υγρά αρώματα (αν βάλουμε ξύσμα λεμονιού το προσθέτουμε από την αρχή), προσθέτουμε λίγο λίγο την υγρή στέβια δοκιμάζοντας. Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να πάρει την μορφή του μελιού.


Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου