ΜΗΛΟΠΙΤΑ


Υλικά:
1 κολοκύθα σε κομμάτια μαγειρεμένη σε μισό ποτήρι νερό, κανέλα, & ένα φακελάκι κέντυ ή μπολερό με άρωμα μήλο. Βράζουμε μέχρι να σωθεί το νεράκι. Απλώνουμε σε ένα ταψί.

Για τη βάση του γλυκού. 
4 αυγά χωρισμένα
1 πρέζα αλάτι
1κσ ελαιόλαδο
200γρ γιαούρτι
10κσ γλυκαντικό
8κσ πίτουρο βρώμης
4κσ πίτουρο σταριού
4κσ μιξ 1
2κσ ασπράδι σε σκόνη
4κσ πρωτεΐνη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1κσ μαγειρική σόδα
Κανέλα, μαχλέπι, βανίλια
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα

Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι. Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τα αρώματα, γλυκαντικό και το γιαούρτι. Μετά προσθέτουμε τις σκόνες. Τέλος ρίχνουμε το γάλα μέχρι να γίνει ένας χυλός. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και στρώνουμε πάνω από τα κομμάτια "μήλου".
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς με αντιστάσεις για 20-25 λεπτά. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΤΟΥΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΧΝΗ