ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΑΛΤΣΕΣ

Aπό τον chef Σπύρο Καμπάκο σε εκτέλεση από την Αλεξάνδρα Βούλγαρη 

Υλικά για την πανακότα:
800ml γάλα άπαχο
200ml κρέμα γάλακτος 3% λιπά
100 γρ ξυλοτίλη (είναι ένα φλυτζανάκι του καφέ)
20γρ ζελατίνη σε φύλλα* εάν δεν έχετε φύλλα ζελατίνης μπορείτε να βάλετε ζελατίνη σε σκόνη πάλι 20 γρ. λιωμένη σε 1/2 ποτήρι κρύο γάλα. 
Άρωμα λευκής σοκολάτας, λίγη βανίλια
(τα αρώματα μπορούμε να τα αλλάξούμε με ότι μας αρέσει & μπορούμε να βάλουμε και 1σκ κακάο για σοκολατένια πανακότα)

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αρώματα. Πρίν βράσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό. Στο τέλος βάζουμε το γλυκό σε φόρμα ή μπωλ και το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να πήξει. 

Για τη σάλτσα φρούτου:
2 κσ κότζι μπέρι
1κοφτή κσ γλυκαντικό
1 ποτήρι νερό
1/4 κγ κότζακ
Μπόλερό ή κέντυ αρώματος που θέλουμε
Λίγο άρωμα λεμόνι ή ξύσμα

Εκτέλεση: Βράζουμε το κότζι, τη στέβια και το νερό μέχρι να φουσκώσουν, προσθέτουμε το κότζακ. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πυκνώσει και να θυμίζει σιρόπι. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπολερό. Δοκιμάζουμε κάθε τόσο γιατί άμα βάλουμε πολύ θα πικρίσει. 

Για την κρεμώδη σάλτσα:
200ml άπαχο γάλα
Κέντυ ή μπορελό στη γεύση που θέλουμε
1 κοφτή κσ γλυκαντικό 
1/4 κγ κότζακ
1 ραβδομπλέντερ (το βάζω στα υλικά γιατί χωρίς αυτό θα κόψει)

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα με το γλυκαντικό και προσθέτουμε το κότζακ. Όταν πυκνώσει και μοιάζει σαν ζαχαρούχο γάλα, βάζουμε το κέντυ και χτυπάμε συνεχώς με το μπλέντερ για να μην κόψει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.

Η δική μου παρέμβαση είναι οι δυο αγαπημένες μου φυτικές ασιατικές χρωστικές το ούμπε και το παντάν. Που δίνουν αυτά τα υπέροχα αρώματα και μαζί γεύση βανίλιας με καρύδα. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΤΟΥΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΧΝΗ