ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Από την Αλεξάνδρα Βούλγαρη
Υλικά:
200ml ασπράδι
5κσ γιαούρτι
6κσ ξυλοτίλη
8κσ πίτουρο βρώμης
5κσ γάλα σκόνη
2κσ αυγό σκόνη
2κσ κακάο
2κσ μιξ 2
1 φακελάκι μπέικιν
Άρωμα πραλίνα - βανίλια
1/2 κουταλάκι καφέ στιγμής με γεύση καραμέλα
Εκτέλεση: Χτυπάμε πρώτα το ασπράδι αυγού με το γιαούρτι, τη ξυλοτίλη και τα αρώματα. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις σκόνες μία μία (τελευταίο ρίχνουμε το πίτουρο και περιμένουμε λίγο να φουσκώσει).
Το βάζουμε σε φόρμα (εγώ σε ένα στρογγυλό βαθύ πυρέξ έβαλα λαδόκολλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά περίπου ή όσο χρειαστεί.
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
2κσ γάλα σκόνη
1κσ κακάο
1κσ υγρή στέβια (ή όσο σας αρέσει)
Άρωμα βούτυρο - βανίλια
1/2 κγ κόμμι γκουάρ
*Τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι μας
Αφού έχει κρυώσει το γλυκό μας ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι. Εαν δεν μπορείτε να περιμένετε να κρυώσει το γλυκό κάντε τρυπούλες στο μείγμα με μαχαίρι και ρίξτε το σιρόπι.
Υλικά:
200ml ασπράδι
5κσ γιαούρτι
6κσ ξυλοτίλη
8κσ πίτουρο βρώμης
5κσ γάλα σκόνη
2κσ αυγό σκόνη
2κσ κακάο
2κσ μιξ 2
1 φακελάκι μπέικιν
Άρωμα πραλίνα - βανίλια
1/2 κουταλάκι καφέ στιγμής με γεύση καραμέλα
Εκτέλεση: Χτυπάμε πρώτα το ασπράδι αυγού με το γιαούρτι, τη ξυλοτίλη και τα αρώματα. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις σκόνες μία μία (τελευταίο ρίχνουμε το πίτουρο και περιμένουμε λίγο να φουσκώσει).
Το βάζουμε σε φόρμα (εγώ σε ένα στρογγυλό βαθύ πυρέξ έβαλα λαδόκολλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά περίπου ή όσο χρειαστεί.Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
2κσ γάλα σκόνη
1κσ κακάο
1κσ υγρή στέβια (ή όσο σας αρέσει)
Άρωμα βούτυρο - βανίλια
1/2 κγ κόμμι γκουάρ
*Τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι μας
Αφού έχει κρυώσει το γλυκό μας ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι. Εαν δεν μπορείτε να περιμένετε να κρυώσει το γλυκό κάντε τρυπούλες στο μείγμα με μαχαίρι και ρίξτε το σιρόπι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου