ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ CORDON BLUE

Από τον chef Σπύρο Καμπάκο

Η συνταγή έχει ως εξής: Αφού πλύνουμε τους ινδικούς κολοκυνθούς "στρογγυλά κολοκυθάκια", κόβουμε τις δύο άκρες τους και κόβουμε σε φέτες μέτριες, μπορούμε επίσης την κάθε φέτα να μην την κόψουμε μέτρια αλλά σε πιο μεγάλο πάχος & ύστερα απλά χαράζουμε στην μέση τις φέτες χωρίς να τις κόψουμε τελείως και αλατίζουμε. Αυτή την εποχή τα κολοκύθια είναι ζουμερά.

Σε καυτό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σοτάρουμε τις φέτες για λίγο ίσα ίσα να μαλακώσουν και μετά τις γεμίζουμε με ζεμύθα (ή κίτρινο τυρί arla delite 5% ως ανεκτό) και γαλοπούλα. Έπειτα πανάρουμε αλά ανγκλάιζ (πρώτα Mix de fibres μετά αυγό και μετά πίτουρο βρώμης, μπορούμε να παραλείψουμε το πίτουρο βρώμης και να κάνουμε δυο φορές με το mix και το αυγό). Για καλύτερη κρούστα ψήνουμε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 με 17 λεπτά ανάλογα το φούρνο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΤΟΥΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΧΝΗ