MELANZANE CON POLLO ITALIANA

Από τον chef Σπύρο Καμπάκο 

3 μελιτζάνες λίγο μεγάλες (τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες)
Αλάτι - πιπέρι
3 φιλέτα κοτόπουλο
Πάπρικα γλυκιά
Μανιτάρια
Γάλα


1κσ κορν φλάουρ


Εκτέλεση: Σοτάρουμε στο αντικολλητικό τηγάνι τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και ρίχνουμε πάπρικα γλυκιά, το σοτάρουμε καλά και αυτό στο τηγάνι μας. Αφού τελειώσουμε και το κοτόπουλου, παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνα από πάνω φιλέτο κοτόπουλο και από πάνω μελιτζάνα και ξανά κοτόπουλο, μέχρι να έχουμε 3 φέτες μελιτζάνας και 3 φιλετάκια. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170-180 (ανάλογα το φούρνο) για 20-25 λεπτά. 
Στο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο και τις μελιτζάνες βάζουμε ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σε μία κούπα αραιώνουμε σε λίγο νερό τη 1κσ κορν φλάουρ (ανεκτό), εναλλατικά μπορούμε αντί για κορν να χρησιμοποιήσουμε κότζακ ή κόμμι γκουάρ (1 κγ για 1/2 λίτρο γάλα). Τοποθετούμε τις "melanzane con pollo" στήνουμε το πιάτο μας με nouvelle τρόπο * nouvelle το ένα πάνω στο άλλο - σε στρώσεις. Τέλος ρίχνουμε τη δεμένη σάλτσα και από πάνω γαρνίρουμε με λίγο λενδρολίβανο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΤΟΥΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΧΝΗ