ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞ

Από τη Zoi Trikku

Υλικά:
4 αυγά χωρισμένα
5κσ γλυκαντικό 
2κσ γιαούρτι 0%
3κσ γάλα σκόνη
3κσ ασπράδι σκόνη
2κσ πίτουρο βρώμης
1κσ μπέικιν
Άρωμα βανίλια, βούτυρο
1 κομμάτι σοκολάτα τριμμένο

Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγο αλάτι και σταγονίτσες λεμονιού. Χτυπάμε τους κρόκους με το γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο το μπέικιν και τη σοκολάτα. Ενώνουμε τη μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγκα και προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε απλά ώστε να γίνει μια ζύμη ομοιόμορφη. Στο τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 25-30 λεπτά, δοκιμάζουμε εαν είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΤΟΥΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΧΝΗ