ΣΑΛΤΣΑ TEXAS BBQ

Από την Αλεξάνδρα Βούλγαρη    

 (παραλλάγη της συνταγής για κέτσαπ της Χριστίνας Αλεξάνδρου )

Υλικά (βγαίνουν περίπου 600 ml):
3-4 σταγόνες άρωμα μέλι
3-4 σταγόνες άρωμα πορτοκάλι
2 χοντροκομμένα κρεμμύδια
4κσ γλυκαντικό
1 κονσέρβα πελτέ 410 γρ
3 σκελίδες σκόρδο
250 γρ νερό βραστό
65ml ξύδι μπαλσάμικο
60 σάλτσα σόγιας
Κανέλλα
Γαρύφαλλο μπαχάρι
Λίγο κόκκινο δυνατό πιπέρι
για το τέλος άρωμα καπνού

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια μαζί με το ξύδι και την σόγια σως μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να εξατμιστεί το ξύδι. Με το πίμερ πριν προσθέσουμε τον πελτέ κάνουμε κρέμα τα υπόλοιπα υλικά. Ενσωματώνουμε τον πελτέ και  στο τέλος προσθέτουμε το άρωμα καπνού. 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΤΟΥΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΧΝΗ