ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΕΧΤΡΑ ΠΡΩΤΕΙΝΗ
Από την Αλεξάνδρα Βούλγαρη
Υλικά:
100ml ασπράδι αυγού
1κσ ξυλοτίλη
1 κοφτή κγ κόμμι γκουάρ
4κσ γιαούρτι
1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
Γλυκαντικό και άρωμα της αρεσκείας σας (σε αυτό έβαλα 20 σταγόνες άρωμα cheesecake & 5 σταγόνες κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά της σούπας υγρή στέβια)
Εκτέλεση: Χτυπάμε το αυγό με τη ξυλοτίλη σε σφτιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε το κόμμι γκουάρ. Θα δούμε ότι χάνει σε όγκο το μείγμα αλλά αποκτά ελαστικότητα (είναι αυτό που θέλουμε), το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε σε μπωλ τα υπόλοιπα υλικά καλά. Με μία μαρίζ προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Αφού περάσει 1 ώρα βγάζουμε το παγωτό και το χτυπάμε με μίξερ ώστε να σπάσουν οι κρύσταλλοι που έχουν δημιουργηθεί, επαναλαμβάνουμε 2 με 3 φορές.
τι ειναι το κομμι γουαρ και η ξυλοτιλη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κομμι γκουαρ είναι πηκτικη σκόνη και η ξυλοτιλη είναι γλυκαντικο
ΑπάντησηΔιαγραφή