ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Από την Μαρίνα Κοριόζου
Παίρνουμε 1/2 κιλό μοσχάρι σε κομματάκια, το ρίχνουμε στη χύτρα μαζί με ένα κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και ελάχιστο λάδι να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε ένα κονκασέ, πιπέρι, κανέλα και μοσχοκάρυδο, 2 πακέτα ρύζι σιρατάκι και 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μετά κλείνουμε τη χύτρα και βάζουμε την εστία στο Νο 6 για 45 λεπτά. Μόλις ανοίξουμε τη χύτρα αλατίζουμε (όχι νωρίτερα γιατί σκληραίνει το κρέας) και ρίχνουμε και 1 κγ κόμμι γκουάρ για να δέσει η σάλτσα μας.
*εάν δεν έχετε χύτρα ακολουθείτε την ίδια διαδικασία στην κατσαρόλα αλλά θέλει περισσότερη ώρα, περίπου μιάμιση με δύο ώρες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου