ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ
Από τον Ανέστη Ανδρίκου
Για την κρέμα:
300ml γάλα φρέσκο 0%
6 σταγόνες stevia (αναλόγως πόσο γλυκό το θέλετε)
Λίγη υγρή βανίλια
1κγ κόντζακ
Βάζουμε το γάλα να βράσει και ρίχνουμε αχνιστά 1κγ κόντζακ. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και αφήνουμε στην άκρη.
Για το "φύλλο"
6 ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Ρίχνουμε μέσα λίγη υγρή βανίλια και άλλες λίγες υγρή στέβια και ό,τι άλλο άρωμα θέλετε. Εγώ έβαλα μπισκότο.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε το μείγμα του φύλλου. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, απλώνουμε και κλείνουμε το φύλλο. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα, απλώνουμε και κλείνουμε το φύλλο & πασπαλίζουμε με κανέλα κεϋλάνης & γλυκαντικό ή άχνη στέβια.
*το γλυκό είναι από α φάση
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου