ΤΟΥΡΤΑ (ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΤΟΥ ΣΟΥΓΙΑ)


Υλικά για τη βάση:
4 αυγά χωρισμένα
1 πρέζα αλάτι
1κσ ελαιόλαδο
1 total 0% (170 γρ)
Γλυκαντικό κατά βούληση
8κσ πίτουρο βρώμης
2κσ πίτουρο σταριού (αν δε θέλετε μη το βάλετε)
4κσ μιξ 1
2κσ ασπράδι σκόνη
1 φλυτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
1 φακελάκι μπέικιν (10 γραμμαρίων)
Άρωμα βανίλια - μπισκότο μπόλικο

Χτυπάμε τα ασράδια με το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπωλ του κρόκους με τα αρώματα, το γιαούρτι, το λάδι και το γλυκανιτκό. Ενώνουμε το μείγμα με τα ασπράδια και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε στρογγυλό ή τετράγωνο πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στη μέση. Η βάση βγαίνει σαν κέικ και όχι σαν παντεσπάνι. 

Για την κρέμα:
400ml γάλα φρέσκο 0%
2κσ κορν φλάουρ (μπορείτε να βάλετε και κόμμι γκουάρ)
1 κρόκο
Μπόλικο άρωμα κρέμ μπρουλέ ή ότι άλλο άρωμα έχετε
3 σταγόνες slim fix (υγρή στέβια)

Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τα υλικά ένα ένα ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Περιμένουμε να κρυώσει.

υγ: αν δε θέλετε κρέμα με κορν φλάουρ ή κόμμι μπορείτε να βάλετε μια σπιτική ντουκανική μερέντα :)

Για το γλάσο: 
2κσ σκόνη γάλα
1κσ γεμάτη κακάο
2κσ από την κρέμα
Φρέσκο γάλα μέχρι να γίνει αραιό το γλάσο μας

Βάζουμε σε στρογγυλό πυρέξ το ένα κομμάτι της βάσης και από πάνω την κρέμα μας, τοποθετούμε και το δεύτερο. Από πάνω το γλάσο. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΤΟΥΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΧΝΗ