ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Από τον Ισίδωρο Δήμα
Υλικά:
4 λίτρα νερό
2 λεμόνια κομμένα στη μέση
6 φύλλα δάφνης
10 κλωνάρια θυμάρι
3 κλωνάρια δενδρολίβανο
5κσ μέλι της Αλεξάνδρας*
200 γρ αλάτι χοντρό
8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4κσ σούπες κόκκοι πιπεριού μαύρο
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα φέρνουμε σε βρασμό. Με το που πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 4 - 5 ώρες. Βάζουμε τη γαλοπούλα στο μείγμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για 24 ώρες. Αφού περάσουν 12 ώρες γυρίζουμε τη γαλοπούλα μας, ώστε να μαριναριστεί παντού.
Έτοιμη για ψήσιμο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου