1κσ γάλα σε κόκκους regilait ή 1/2 κσ γάλα σε σκόνη
Αλάτι
1κγ ξηρή μαγιά σε 1/2 φλυτζάνα χλιαρό γάλα
Ο χυλός μας να μην είναι ούτε πολύ νερουλός ούτε πολύ σφιχτός. Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο ψωμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Από τη Μαρίνα Κοριόζου Υλικά : 2 αυγά 50γρ. γάλα σκόνη 3κσ γλυκαντικό 1κσ κακάο Λίγη βανίλια 1κγ μπέικιν Εκτέλεση : Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε σε φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 5 λεπτά.
Από τη Μαρίνα Κοριόζου Μαρέγκα απο 8 ασπραδια ή 150ml υγρό ασπράδι 6 κσ πίτουρο βρώμης 3κσ άπαχο γάλα σκόνη 3κσ ασπράδι σκόνη 1 κγ μπέικιν ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στη μαρέγκα και με ενα κουταλι μοιράζουμε στα 6 στο ταψί με τη λαδόκολλα τη ζύμη μας , και πασπαλίζουμε με σουσάμι , όπως στη φωτογραφία ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο , στους 180 βαθμους, σε αντιστάσεις για περίπου μισή ώρα και έχουμε 2 ψωμάκια για κάθε ήμερα μας
Από την Όλγα Ρότσικα Υλικά: 600ml γάλα 30 χαπάκια ζαχαρίνης Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Άρωμα πορτοκαλιού 1κσ ελαιόλαδο 2κσ μιξ 2 1 αυγό 1 βανιλίνη Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζαχαρίνη, το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε μία μία τις κουταλιές με το μιξ 2 και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει. Όταν πήξει κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το άρωμα πορτοκαλιού και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε το αυγό με τη βανίλια και προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε συνεχώς. Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρει χρώμα. Πασπαλίζουμε στο σερβίρισμα με κανέλα ή άχνη από στέβια ή ζαχαρίνη ή σιρόπι ή μερέντα. Καλή απόλαυση!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου