ΕΚΛΑΙΡ
Από τη Μαρία Λεβάντη
Υλικά για τη ζύμη:
200ml παστεριωμένο ασπράδι
1/3κγ κρεμόριο
25γρ γάλα σκόνη
25γρ ασπράδι σκόνη
25γρ πρωτεΐνη ορού γάλακτος
10γρ μπέικιν
4γρ ξηρή μαγιά
1 βανίλια
20 σταγόνες steviadrops με άρωμα καραμέλα
Κάνουμε μαρέγκα το παστεριωμένο ασπράδι με το κρεμόριο, Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά κοσκινισμένα και ρίχνουμε σιγά σιγά το ασπράδι και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να γίνει ένα πηκτό μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε τη στέβια.
Βάζουμε σε κορνέ και βγήκαν 15 μεγάλα εκλαίρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις περίπου 12 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Ανοίγουμε το φούρνο αφού ψηθούν και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να στεγνώσουν.
Για τη γέμιση:
250ml φρέσκο γάλα
2κγ κακάο
1κγ κόμμι γκουάρ
Γλυκαντικό
Για γλάσο μπορούμε να βάλουμε μερέντα ντουκανική.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου