ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΙΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
Από την Αγγελική Λεμοντζή
Υλικά:
8 γαρίδες μετρίου αναστήματος ή μεγάλες
1-2 φλυτζάνια από το ζουμί τους
1/2 κρεμμύδι
1/2 φλυτζάνι πουμαρό ή φρέσκα ντομάτα
1κγ πελτέ ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
Σκόρδο, μαιντανό ή δυόσμο.
Το ημερήσιο πίτουρο
Εκτέλεση: Βράζουμε τις γαρίδες και κρατάμε το ζουμί τους. Αήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι μαρένουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το πουμαρό ή τη φρέσκια μας ντομάτα. Ρίχνουμε τα μπαχάρια μας και αφήνουμε να πάρουμε μια καλή βράση. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ημερήσιο πίτουρο και προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες μας. Μόλις πήξει ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε συχνά. Αφήνουν να πάρουν γεύση και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Στο τέλος βάζουμε λίγο μαιντανό ή δυόσμο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου