ΧΟΥΝΚΙΑΡ
Από την Αγγελική Λεμοντζή
Υλικά:
Κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι
2κσ γιαούρτι
2κσ πίτουρο βρώμης
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
1κσ πελτέ ντομάτα
Για τη σάλτσα
1/2 κρεμμύδι με λίγο νερό μέχρι να μαραθεί,
1 κουταλάκι πελτέ
Πουμαρό
Σκόρδο μπόλικο
Κανέλα, κίμινο, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
Ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και ζυμώνουμε τα σουτζουκάκια. Τα περνάμε στο αντικολλητικό τηγάνι και έπειτα τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ψήνουμε μελιτζάνες και βγάζουμε στη σάρκα τους και χτυπάμε στο multi. Bάζουμε 1 1/2 κούπα γάλα, 1κσ κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το ημερήσιο τυρί (για γ φάση) ή διατροφική μαγιά, ή ζεμύθα ή μυζήθρα ΔΕΛΦΟΙ (για β φάση).
Σερβίρουμε τον πουρέ μελιτζάνας και από πάνω τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα τους.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου