ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
Από τον Γιώργο Ηλιόπουλο
Υλικά:
Για το κέικ
Παστεριωμένο ασπράδι (λίγο παραπάνω από το μισό της συσκευασίας)
4κσ γεμάτες γάλα σκόνη
5κσ πίτουρο βρώμης
1κσ πρωτεΐνη σόγιας (εάν δεν έχετε βάλτε 1κσ παραπάνω σκονόγαλο)
2κσ απράδι σκόνη
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι total 0%
Λίγη βανίλια
Λίγη μαστίχα σκόνη (προαιρετικά)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (ή 1κσ κοφτή)
Γλυκαντικό κατά βούληση
Άρωμα λεμόνι ή πορτοκάλι (εάν κάνετε dukan 2 λίγο χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι και ξύσμα μαζί)
Λίγο κρεμόριο, ξύδι, αλάτι
2κσ mix 2 (εκτός και αν έχετε mix για βάφλες)
Εκτέλεση: Χτυπάμε το κρεμόριο μαζί με το ασπράδι το παστεριωμένο, ρίχνουμε το ξύδι και το αλάτι μέχρι να γίνει
μια σφιχτή μαρέγγα. Μόλις αρχίζει να δένει ρίχνουμε το γλυκαντικό. Προσθέτουμε τους κρόκους, το σκονόγαλο, το γιαούρτι και τα αρώματα. Έπειτα σιγά σιγά ρίχνουμε το πίτουρο. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και ρίχνουμε το μπέικιν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Κατεβάζουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε 30 - 40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Όσο πιο μεγάλο ταψί χρησιμοποιήσουμε τόσο πιο λεπτό θα βγει το κέικ μας που θα έιναι η βάση του γλυκού.
Για την κρέμα
1 λίτρο (σχεδόν) γάλα 0%
1μιση κγ κόμμι γκουάρ
2κσ κόντζακ
1κσ mix 2 προαιρετικά (το mix δίνει όγκο και υφή στην κρέμα)
2 φακελάκια Kendy
Γλυκαντικό κατά βούληση
Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γάλα, το Kendy και το γλυκαντικό. Σιγά σιγά και αχνιστά προσθέτουμε το κομμι γκουάρ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να μη σβολιάσει. Έπειτα προσθέτουμε το mix και το κόντζακ. Βάζουμε ψυγείο μέχρι να γίνει η κρέμα σφιχτή. Εάν δείτε οτι η κρέμα δεν είναι σφιχτή προσθέστε λίγο κόμμι ή κόντζακ.
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
Γλυκαντικό
1 kendy ίδιο με τη γεύση που βάλαμε και στην κρέμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουμε μια βράση μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
Για το στήσιμο
Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και σιροπιάζουμε (ζεστό κέικ - χλιαρό σιρόπι ή κρύο κέικ ζεστό σιρόπι). Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο σιρόπι σοκολάτας με στέβια.
tip 1: εάν είστε Γ φάση ή dukan 2 μπορείτε να πάρετε κομπόστα ροδάκινο, ανανά ή αχλάδι και να τη βάλετε στο ταψί και από πάνω το μείγμα της βάσης μας.
tip 2: σε ένα ποτηράκι του κρασιού βάλτε γάλα 0% και προσθέστε γκότζι μπέρυ και στέβια ή σως σοκολάτας με στέβια. Αφήστε τα στο ψυγείο όλη νύχτα ώστε να φουσκώσουν. Προσθέστε τα στο μείγμα της βάσης μας πριν βάλετε το μπέικιν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου